2017-01-27 13:07:58• hírek • Szatmar.ro

Több száz lejes bírságot kapott egy szatmári pizzéria

Ezen a héten - január 20-26. közöt - is folytatták a szigorú ellenőrzéseket az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság (DSVSA) munkatársai Szatmár megyében - súlyos bírságot róttak ki egy szatmárnémeti pizzériára is.

A DSVSA nem kívánta nyilvánosságra hozni annak a vendéglátó-ipari egységnek a nevét, amelyet 600 lejre bírságolt meg a nem megfelelő körülmények miatt. Szintén 600 lejes bírságot kapott egy máramarosi cég, amely élelmiszerek fuvarozásával foglalkozik.

A Nagykárolyt Szatmárnémetivel összekötő úton egy közúti ellenőrzés során lovakat szállító teherautót állítottak meg. Az ellenőrzéskor kiderült, a lovak nemrég gazdát cseréltek, ám az adás-vétel a szükséges állatorvosi dokumentációk kiállítása nélkül történt. Ebben az esetben is 600 lej volt a büntetés.

A DSVSA figyelmeztet, hogy a környező országokban (Ukrajna, Moldova) felbukkant afrikai sertéspestis miatt továbbra is zárva van minden állatvásár, tilos mindennemű állatkiállítás. A szinte teljes Nyugat-Európában - beleértve Magyarországot is - fellelhető madárinfluenza immár Erdélyben, Maros megyében is felbukkant, ezért az igazgatóság arra kéri a gazdákat, hogy tarsák zárva szárnyasaikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: